PERSONVERNERKLÆRING – ARBEIDSRETT.NO

Denne personvernerklæringen forteller hvordan personopplysninger samles inn og brukes via dette nettstedet.

Arbeidsrett.no blir publisert av Vigmostad & Bjørke AS. Daglig leder i Vigmostad & Bjørke AS er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger som er innhentet fra nettstedet. Det er viktig for oss at du som bruker skal være sikker på at oppbevaring av dine data foregår på en sikker og profesjonell måte.

Hvorfor lagrer vi opplysninger om deg?

Nettstedet benytter informasjon som ble oppgitt ved registering. Denne informasjonen brukes til å opprette en brukerprofil, som gir deg tilgang til innholdet på nettstedet, og for å oppfylle krav i bokføringsloven.

Hvilke opplysninger lagrer vi om deg?

Nettstedet har en brukerdatabase som inneholder navn, epostadresse, firmatilhørighet og fakturaadresse (for ordinære kunder), universitetstilhørighet, kurstilhørighet og avslutningsår (for studenter). Informasjonen er basert på opplysninger om deg som ble oppgitt i forbindelse med registrering.

Grunnlag for behandlingen

Informasjon om navn, epost, firma- eller universitetstilhørighet, kurstilhørighet og avslutningsår benyttes for å oppfylle avtalen med den registrerte. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningens artikkel 6 (b). Betalingsopplysninger lagres i henhold til Lov om bokføring.

Innhenting av personopplysninger

Vi lagrer de personopplysningene som blir oppgitt ved registrering. Utover dette benytter vi følgende verktøy for å innhente opplysninger om bruk av nettstedet:

Informasjonskapsler
Arbeidsrett.no benytter informasjonskapsler (cookies). En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på din datamaskin når du åpner en nettside. Noen kapsler er nødvendige for at nettsiden skal fungere, og andre benyttes for å gi deg som kunde en best mulig brukeropplevelse. Ved å bruke nettsidene våre aksepterer du slik bruk av informasjonskapsler. Informasjonskapsler benyttet til markedsføring kan du selv velge å blokkere.

Nettstatistikk
Nettstedet benytter analyseverktøy for å kunne utarbeide statistikk om bruken av nettstedet. Vi gjør dette for å kunne forbedre brukeropplevelsen og videreutvikle nettstedet. Personlige opplysninger anonymiseres, aggregeres og brukes ikke til annet enn analyseformål.

Våre samarbeidspartnere

For å kunne oppfylle våre forpliktelser, overføres nødvendige opplysninger til våre samarbeidspartnere innen hosting, utvikling, og trafikkanalyse. Alle våre samarbeidspartnere som får innsyn i personopplysninger har inngått databehandleravtaler med oss.

Endring og sletting av personopplysninger

Du kan når som helst se informasjonen som er registrert om deg og du kan endre kontaktinformasjon ved å logge inn på din profil.

Som registrert har du rett til å kreve sletting eller endring av personopplysninger som du selv har registrert på våre nettsider. Send epost til slettmeg@forlagshuset.no.

Opplysninger vi etter bokføringsloven er forpliktet til å bevare vil lagres i 5 år, i henhold til lovens krav.

Rettigheter for den registrerte

Vi behandler den registrertes personopplysninger i henhold til personopplysningsloven og gjeldende forskrifter. Det gjøres oppmerksom på at den registrerte kan kreve innsyn i og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av opplysninger vi ikke er forpliktet til å ta vare på i henhold til annet regelverk. Dersom du har spørsmål til, eller er misfornøyd med hvordan vi behandler dine personopplysninger, ber vi om at du tar kontakt med oss. Du har imidlertid også rett til å klage til Datatilsynet.

Informasjonssikkerhet

Den registrertes persondata er beskyttet i egnede og sikrede datasentre med adgangskontroll. All trafikk på nettressursen foregår kryptert og vi har egne databehandleravtaler med de underleverandører vi benytter oss av.

Revisjon av personvernerklæringen

Vi vil kunne oppdatere denne personvernerklæringen for å gjenspeile eventuelle endringer på nettressursen eller i våre rutiner. Ny erklæring vil bli publisert i nettressursen senest en uke før endringene iverksettes.

Kontaktinformasjon

Henvendelser angående personvern kan sendes skriftlig til personvern@forlagshuset.no, eller ta kontakt på telefon: +47 55 38 88 00.